"We kunnen balanceren als de beste"

 

Ooit zijn we begonnen als bandenservicebedrijf.

Hierdoor hebben we nog altijd een heleboel kennis én apparatuur van de bovenste plank. Met de Hunter’s Road Force Elite kunnen we snel en nauwkeurig balanceren. Uit de diagnose blijkt hoe de banden reageren als de auto écht op de weg rijdt. Waar een ander balanceerapparaat het niet op de radar krijgt, kunnen wij trillingsproblemen diagnosticeren én oplossen.

Klopt er iets niet? Dan kunnen we precies zien welke van de vier banden niet goed is.

Z

Icon Image

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meest bekende soort. Ze zijn ontworpen om te werken bij temperaturen hoger dan 7 graden (dan presteren ze het best) en op zowel droge als natte wegdekken.

Ze zijn ontworpen om uitstekende resultaten te leveren wat betreft, comfort en brandstofgebruik.

Nadelen: ze doen hun werk minder goed op koude oppervlakken en zijn niet goed geschikt voor besneeuwde wegen.

W

Icon Image

Winterbanden

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek.

Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber (compound) waardoor er ook bij hele lage temperaturen een goede grip op de weg is. Verder heeft de winterband een aangepast loopvlak, door de speciale inkepingen (lamellen) heb je ook grip op sneeuw.  Voor wie met de auto op wintersport gaat zijn winterbanden dan ook een must. Het gebruik van winterbanden in de zomer raden wij af. Bij de hogere temperaturen van de zomer wordt het rubber van de winterband te zacht.

AS

Icon Image

All Season banden

All season banden worden ook verkocht als all weather banden of vierseizoenenbanden.

All seasonbanden vormen een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Ze hebben duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden onder winterse omstandigheden en tekortkomingen ten opzichte van winterbanden op besneeuwde wegen.
Een prima band voor voertuigen waar maximaal 10.000 km per jaar mee gereden wordt.

Klein, groot en van allerlei merken: Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop, Vredestein en ga zo maar door. Wij hebben alles.