Auto onderhoud

Bij Maicos Bandenservice kunt u terecht voor uw complete auto onderhoud. De onderstaande werkzaamheden vallen onder de onderhoudsmogelijkheden van Maicos Bandenservice.

Airco (R134a)

Een goed werkend airco systeem is wel zo fijn in de warme lente en zomer dagen!
Wij kunnen alle werkzaamheden uitvoeren aan een aircosysteem (R134a).

Airco check (gratis)

Hierbij controleren we de werking van het airco systeem, we lopen visueel de componenten na en voeren een temperatuur meting uit.

Airco reiniging / geurbehandeling €30,00

Bij het uitvoeren van een geurbehandeling wordt de  airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels en tevens voorzien van een frisse geur. Na de behandeling ruikt de airco lucht weer fris!

Airco servicebeurt / Airco onderhoud €95,00

Koelt uw airco niet meer zo goed als in het verleden? Dan is een airco servicebeurt noodzakelijk.
Tijdens deze servicebeurt wordt het gehele aircosysteem leeggehaald. Vervolgens wordt het systeem onder vaccuumdruk gezet, dit wordt 30 minuten vastgehouden, de machine controleert vervolgens of er eventuele lekkage's aanwezig zijn. Geen lekkage's dan wordt het aircosysteem met de juiste hoeveelheid koudemiddel (R134A) afgevuld, inclusief verse olie en een fluor toevoeging (indien noodzakelijk).

Kortom hierna koelt en werkt het aircosysteem weer optimaal!

Airco combi deal =  Airco servicebeurt + geurbehandeling voor maar €115,00

 

Ons advies:

  • Eenmaal per jaar: interieur- en pollenfilters vervangen.
  • Eenmaal per 2 jaar: airco servicebeurt. Wanneer uw airco droogt loopt, gaat deze zeker stuk en daarnaast gaat uw brandstofverbruik omhoog bij een slechtwerkende airco.

 

Maicos Bandenservice standaard onderhoudsbeurt €145,00*:

 De fabrieks vervangingsintervallen van luchtfilters/brandstoffilters/interieurfilters/bougie's etc. zijn steeds langer geworden, deze mogen dus afhankelijk van model langer of meer kilometers blijven zitten. Vandaar dat wij niet meer praten over een grote/kleine onderhoudsbeurt. Wij adviseren onze standaard onderhoudsbeurt.
Tijdens het uitvoeren van deze standaard onderhoudsbeurt werken we aan een 50 punten checklist, hierna volgt een reparatie advies. Na goedkeuringen werken we de nog uit te voeren punten af.
De standaard onderhoudsbeurt kost €145,00 waarbij wij de hoge kwaliteits Castrol motorolie gebruiken.
*Indien het voertuig een oliecarter inhoud heeft van meer dan 5 liter geldt er een toeslag van 15 euro per liter.

Hier kunt u onze 50 punten checklist vinden.

 

Standaard onderhoudsbeurt + APK

Indien de standaard onderhoudsbeurt gecombineerd wordt met een apk keuring, betaald u voor de apk keuring slechts €10,00.
Combi deal: Standaard onderhoudsbeurt €145,00 *, + APK €35,00 = €155,00. U betaald dan maar 10 euro voor de APK keuring.
*Indien het voertuig een oliecarter inhoud heeft van meer dan 5 liter geldt er een toeslag van 15 euro per liter.

Zomercheck

Gaat u met de auto op vakantie? Wel zo verstandig om uw auto eerst even te laten checken. Dit kan door middel van de Zomercheck. De auto wordt dan op de meest essentiële punten gecontroleerd, zoals remmen, banden, vloeistofniveau en accu. Dit zijn dan ook de punten die de meeste pechgevallen veroorzaken. Tijdens de Zomercheck wordt uw auto op volgens een checklist gecontroleerd.

Wintercheck

In de winter heeft uw auto het door de kou extra zwaar, daardoor is de winter het seizoen met de meeste pechgevallen. Ga veilig de winter in door de Wintercheck van Maicos Bandenservice. Tijdens de Wintercheck wordt uw auto op 23 punten gecontroleerd.

Alle vermelde prijzen zijn onder voorbehoud en inclusief BTW