Auto onderhoud

Bij Maicos Bandenservice kunt u terecht voor uw complete auto onderhoud. De onderstaande werkzaamheden vallen onder de onderhoudsmogelijkheden van Maicos Bandenservice.

Airco (R134a)

Een goed werkend airco systeem is wel zo fijn in de warme lente en zomer dagen!
Wij kunnen alle werkzaamheden uitvoeren aan een aircosysteem (R134a).

Airco check (gratis)

Hierbij controleren we de werking van het airco systeem, we lopen visueel de componenten na en voeren een temperatuur meting uit.

Airco reiniging / geurbehandeling €30,00

Bij het uitvoeren van een geurbehandeling wordt de  airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels en tevens voorzien van een frisse geur. Na de behandeling ruikt de airco lucht weer fris!

Airco servicebeurt / Airco onderhoud €95,00

Koelt uw airco niet meer zo goed als in het verleden? Dan is een airco servicebeurt noodzakelijk.
Tijdens deze servicebeurt wordt het gehele aircosysteem leeggehaald. Vervolgens wordt het systeem onder vaccuumdruk gezet, dit wordt 30 minuten vastgehouden, de machine controleert vervolgens of er eventuele lekkage's aanwezig zijn. Geen lekkage's dan wordt het aircosysteem met de juiste hoeveelheid koudemiddel (R134A) afgevuld, inclusief verse olie en een fluor toevoeging (indien noodzakelijk).

Kortom hierna koelt en werkt het aircosysteem weer optimaal!

Airco combi deal =  Airco servicebeurt + geurbehandeling voor maar €115,00

 

Ons advies:

  • Eenmaal per jaar: interieur- en pollenfilters vervangen.
  • Eenmaal per 2 jaar: airco servicebeurt. Wanneer uw airco droogt loopt, gaat deze zeker stuk en daarnaast gaat uw brandstofverbruik omhoog bij een slechtwerkende airco.

 

Kleine beurt

Bij een kleine beurt wordt er vooral gekeken naar de accu, remmen, verlichting en het uitlaatsysteem. Uiteraard wordt bij een kleine beurt ook de motorolie ververst en het oliefilter vervangen. De overige vloeistoffen worden tevens weer op peil gezet.

Grote beurt

Aan de hand van een checklist wordt uw auto op diverse punten gecontroleerd. Bij een grote beurt worden alle filters vervangen, dit zorgt ervoor dat alle onderdelen van de auto beter blijven werken.

Bij het uitvoeren van de onderhoudsbeurten kan het voorkomen dat er versleten onderdelen geconstateerd worden. Maicos Bandenservice zal deze onderdelen na instemming vervangen en de oude onderdelen bij het ophalen aan u laten zien, zodat u kunt zien waarom deze vervangen zijn.

Zomercheck

Gaat u met de auto op vakantie? Wel zo verstandig om uw auto eerst even te laten checken. Dit kan door middel van de Zomercheck. De auto wordt dan op de meest essentiële punten gecontroleerd, zoals remmen, banden, vloeistofniveau en accu. Dit zijn dan ook de punten die de meeste pechgevallen veroorzaken. Tijdens de Zomercheck wordt uw auto op volgens een checklist gecontroleerd.

Wintercheck

In de winter heeft uw auto het door de kou extra zwaar, daardoor is de winter het seizoen met de meeste pechgevallen. Ga veilig de winter in door de Wintercheck van Maicos Bandenservice. Tijdens de Wintercheck wordt uw auto op 23 punten gecontroleerd.

Onderhoud

Alle vermelde prijzen zijn onder voorbehoud en inclusief BTW